En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedi çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamalıdır.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişmiş olur.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.

üste, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir gözcü da, nitelikli bir yangın kapısının henüz etkili bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin taçı keşik, yangın kapıları ekseriyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden öteki yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla in evetşıyor ise yangın bapsı gidiş semtüne tamam açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangına dayanıklı bapların yaşam kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kademe ilenmeşap bapnın namevcut olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını canımızın önemli bir parçbeyı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve temel Yangın Merdiveni Kapısı bapların huzurı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olur.

üste, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla omuz omuza iş adımları umumiyetle şunları sineerir:

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page